Borgernes fortællinger

SYLVIA: JEG HAR FÅET MIT LIV OG MIN FRIHED TILBAGE

Sylvia har siden teenageårene været plaget af depression. Ud af depressionen voksede dødsangst og angst for at være sammen med andre. Nu er Sylvia rask, og er lige startet på uddannelse som diætist på Metropol.

Sylvia

PETER: JEG FØLER MIG VELKOMMEN HER

Peter var godt træt af kontanthjælpssystemet. Men så krydsede hans vej en praktikvirksomhed, der vendte op og ned på det hele. I dag er han ansat i fleksjob hos McDonalds.

Peter

ABDEL: JEG HAR EN PLAN

Abdels skolegang var præget af mobning, skoleskift og kriminalitet. Et mønster, der følger ham i årene efter skolen, og som han først nu for alvor er fri af. I dag er han godt i gang med at færdiggøre uddannelse til VVS’er.

Abdel

MATHIAS: JEG ER GULD VÆRD

ADHD og Asperger diagnose sendte Mathias ud af skolen uden at kunne læse eller skrive. I dag har han gennemført en erhvervsgrunduddannelse, og er ansat i fleksjob på Amager Fælled Skole.

Mathias

ELLEN: JEG ER GODT I GANG MED AT LÆRE AT VÆRE EN 80 PROCENTS PIGE

Svær depression og præstationsangst var en del af Ellens dagligdag siden gymnasiet. Der skulle en helt ny begyndelse til, for at hun kunne blive rask. I dag er Ellen i gang med uddannelse på Niels Brock.

Ellen

JEPPE: FRA DROPOUT TIL KOMMENDE IT-DIREKTØR

Jeppe Feld måtte droppe ud af tre universitetsuddannelser på grund af galopperende angst. Behandling og især den helt rigtige praktikplads fik ham på ret kurs igen. I dag er han ansat på praktikvirksomheden som programmør.

Jeppe

JOSIANE: VEJEN TIL ET ARBEJDSLIV I BALANCE

Josiane er i dag klar til atter at træde ind på arbejdsmarkedet efter flere års sygdom, der nær var endt i skilsmisse og førtidspension.
Med et fleksjob ser hun mulighed for igen at få et arbejdsliv, som hun kan holde til.

Josiane