Temaeftermiddag: Jens Romundstad gav indspark til godt virksomhedssamarbejde

Det var en veloplagt Jens Romundstad, salgsdirektør i Fakta, der onsdag d. 20. september gæstede Væksthuset. Her gav han sit bud på, hvordan virksomheder og jobcentre sammen kan blive bedre til at få udsatte borgere i job.

Drop ydmygheden
Der var både gode ideer og spændende input til virksomheder og til kommuner. Først og fremmest opfordrede han kommunerne til at finde nye perspektiver på gruppen af udsatte ledige.

Han opfordrede jobkonsulenter til at pakke ydmygheden væk, når de skulle tage kontakt til virksomheder og pointerede, at jobcentrene står med en kæmpe ressource – overfor blandt andet en detailbranche, der har store problemer med at finde både nok og stabil nok arbejdskraft.

Kig på de opgaver, der skal løses
Jens Romundstad, der har stor erfaring med at ansætte mange forskellige typer af udsatte borgere i Faktakæden, rettede også en appel til virksomhederne. Lad være med at at kigge efter medarbejdere, der kan det hele. Alt for ofte resulterer det i, at der ikke er kvalificerede ansøgere. Eller det ender med at den, der bliver ansat, stopper efter kort tid.

Kig i stedet på hvilke enkeltopgaver, virksomheden har brug for at få løst. For eksempel vil mange personer med autisme være superkvalificerede til at trimme en butik hver dag i 5 timer, men vil have problemer med at sidde ved kassen eller servicere kunder.

Diskussionen fortsætter
Eftermiddagen blev rundet af med en engageret debat og udveksling af gode ideer og refleksioner. Der var blandt andet forslag til hvordan man, bedre får udsattes kompetencer i spil, hvordan man pitcher en virksomhedsleder, og hvad der skal til for at opbygge holdbare samarbejdsrelationer mellem jobcentrene og virksomhederne.

Mange tak til alle der deltog i arrangementet. Vi håber at se jer igen den 22. november, hvor forskningschef Charlotte Hansen fra Væksthusets Forskningscenter fortæller om Beskæftigelses Indikator Projektet.

Se Jens Romundstads præsentation her