Københavns kommune skal have en strategi for socialt iværksætteri

45 sociale iværksættere og organisationer har  udviklet en  række anbefalinger til en ny strategi for socialt iværksætteri i Hovedstaden.  En strategi de håber, vil kunne sætte øget fokus på en bæredygtig byudvikling og understøtte det sociale iværksætteri. Væksthuset støtter initiativet.

Aarhus har en, Malmø har en og Kansas City har en. Rigtig mange byer i  verden over har i de senere år fået øjnene op for potentialet i at have en progressiv strategi for socialt iværksætteri. Nu må turen være kommet til København. Det mener 45 socialøkonomiske virksomheder, der er initiativtagere til eller medunderskrivere på de anbefalinger, der i disse dage lander i indbakken hos de syv borgmestre på Københavns Rådhus.

København har kæmpe vækstgrundlag

Med over 100 sociale iværksættervirksomheder registreret i hovedstaden skorter det ikke på kreative hoveder med lyst og interesse til at investere i virksomheder, der først og fremmest skal komme samfundet til gavn. Men iværksætterne savner opbakning og anerkendelse fra myndighederne side, lyder det i pressemeddelelsen fra initiativtagerne:

“København er virkelig heldig med at have så stort et vækstlag af iværksættere og virksomheder, der ikke har profit, men et ønske om at skabe positiv social og lokal forandring som deres primære drivkraft. De skaber stor værdi for byen og dens lokale kvarterer i form af sammenhængskraft, gode og rummelige arbejdspladser, bedre miljø og klima, kulturelle tilbud og meget mere.

Det tror vi godt, at kommunen er klar over. Men måske overser de, hvor vigtig en officiel anerkendelse og en koordineret opbakning fra kommunens side kan være for disse ildsjæle.”

siger Anne Katrine Heje Larsen, stifter af KPH Projects.

Skaber løsninger for fremtiden

Rigtig mange kommuner har i disse år en kæmpe opgave med at få implementeret løsninger, der arbejder for FN’s Verdensmål for en bæredygtig udvikling. Med større fokus og opbakning til de sociale iværksættere er der rig mulighed for at komme et stykke af vejen med at skabe en hovedstad med rummelige arbejdspladser, større social og økonomisk  sammenhængskraft og et mere bæredygtigt miljø og klima.

Læs pressemeddelelsen her

Læs forslag til strategi for socialt iværksætteri her